söndag 27 september 2009

Banan/Choklad

Idag har det bakats lite cupcakes här hemma eftersom vi firat Stefan lite i efterhand, de blev inte vackra men smakade väldigt gott ändå. Dagens recept var banankakemuffins.

125 g rumstempererat smör
175 g socker
2 ägg
2 stora bananer, mosade
1 tsk bikarbonat
2 msk kokande mjölk
1 tsk bakpulver
225 g mjöl

Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under omvispning. Blanda ner de mosade bananerna. Lös upp bikarbonaten i mjölken, blanda ner den. Blanda mjöl och bakpulver; tillsätt. Cupcakes gräddas i 180 grader i 18-20 miunter.

På dessa kletade jag på Chokladfrosting enligt följande recept:

120 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
150 g mjukt osaltat smör
160 g florsocker
1,5 tsk vaniljarom

Smält chokladen. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt också vaniljaromen. Vispa blandningen ljust och fluffig. Tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under omvispning, vispa frostingen slät.



Lillskruttan har inte haft sin allra bästa dag idag den lilla stackaren. Hon har mest sovit och gnällt sig fram mellan dessa tupplurar. Misstänker att det är en förkylning på G och ringde faktiskt barnakuten för första gången eftersom hon kliade sig så mycket i ena ögat och skrek till ibland som att det gjorde ont. Tidigare har hon fått en alvedon och blev piggare efter detta, nu sussar hon gott i vår säng, får nog fjäska lite och låta henne sova kvar där inatt.

3 kommentarer:

Kattis sa...

Hoppas hon kryar på sig snart!

Johanna sa...

Stackarn, hoppas det inte är öroninflammtion på g...

Anna sa...

Idag är allt bra, hoppas det fortsätter så. Tänkte oxå på öroninflammation, ögoninflammation och allt annat mellan himmel och jord!