tisdag 1 januari 2013

2012 i backspegeln

Då var det nytt år. Vi inledde det tillsammans med storasyster och hennes familj. Inte en enda bild togs. Va? Är det sant? Inte ens en liten snapshot på maten. Jaja. Det var en fab kväll som avslutades med ett efterlängtat parti "triss och stege". Alldeles för länge sedan sist. Nu ska vi se om jag kan prestera någon slags sammanfattning av 2012. Inte lätt med en småsjuk mammig bebis i hälarna men vi får se hur det går.
 
Januari: Året inleddes i Habo med storkusinernas 7-årsdag. De fick göra sina egna tårtor och sedan den dagen pratade Selma om sin födelsedag ungefär en gång om dagen. Hon planerade sin egen tårta och vad hon skulle ha på. Mycket viktigt.

 
Februari: Jag fyllde 30. Ingen fest eller större något större firande orkades med eftersom jag växte så det knakade. Kan i efterhand inte fatta att jag aldrig misstänkte att det fanns en bautabebis där inne... jag jobbade fortfarande och stod i till 100%. Ännu en sak som jag i efterhand inte kan fatta att jag orkade med. Fy fan va jobbigt det var...
 
Mars: dags för att ta "semester". Uträknad som jag var tog jag inte föräldraledigt innan jag lyckats få ihop 6 månaders heltidsjobb. Månaden sprang förbi och våren kom med värme och sol. Något som jag verkligen längtar efter nu... Förberedelserna för bebisankomsten fortsatte.
 
 
April: Vi blev 4 i familjen! Som ett skott kom hon ut vår dunderbebis Agnes. 5110 gram tung och 53 cm lång. Efter en extra dag på BB med andningskoll, fotkoll och tillmatning fick vi komma hem och påbörja livet som 2-barnsfamilj. Äntligen fick vi känna på att ha en sovbebis, en lugn tjej som från början åt var tredje timme och inte alls ville ligga vid bröstet 24 timmar om dygnet som storasyster. Selma var redan från början en fantastiskt duktig storasyster.
 

Maj: Förberedelserna började för det kommande bröllopet. Det första som fixades var vin, sprit och öl ;-). Resten löste sig med tiden och ibland kan jag inte fatta hur jag faktiskt orkade med allt det där med en liten bebis hemma och en stor tjej som under denna tid trotsade rejält... Äntligen fick Selma göra sina tårtor dessutom.


Juni: Vi tog oss ut på en första "storfamiljsaktivitet". Åkte till Kolmården och plöjde runt. Sådär uppskattat faktiskt. Agnes skrek nästan hela vägen hem och jag är rädd att lillebror Fredrik som var med blev avskräckt för resten av livet...

Juli: Det var ju inte bara vår familj som utökades under våren utan hela den Norrahammarsbaserade delen av tjejligan. Här fick Banna känna på hur livet som 6 barnsmor skulle kunna kännas ;-). I juli åkte vi även till Skummeslöv en vecka och prickade helt sjukt nog in den enda soliga veckan på MKT länge. Vi hade en underbar vecka med sol, bad och värme och bara massa chill.


Augusti: Vädergudarna var ännu en gång på vår sida och en solig dock något blåsig dag sa vi Ja till varandra hemma i trädgården samtidigt som vår lilla Agnes döptes.


September: Syskonkärleken frodas. Ju större Agnes blir desto mer glädje har våra små tjejer av varandra. Selma är Agnes idol och det räcker med att hon visar sig så skrattar Agnes så hon kiknar. Denna underbara syskonkärlek är det finaste jag varit med om.

Oktober: Hösten kommer med kallare vindar och hög frisk luft. En fantastisk tid tycker jag. Vi njuter av familjen och grillar ute när tillfälle ges.

November: En gråmulen och trist dag förevigar vi äntligen familjen på ett foto. Resultatet blev kanonbra och jag är så glad att vi äntligen fick det gjort. Vardagen varvades med bra och mindre bra dagar och nätter och metoder testades hit och dit för att minska antalet sömnlösa nätter, med minst sagt blandat resultat kan man säga.

December: snö, snö, snö. Nästan hela månaden fick vi ha underbar, härlig snö på marken. Vädret höll sig lagom kallt och omgivningarna gnistrade vackert. Hoppas på att vi får lite mer av den varan innan årets vinter är över. Selma hoppade av glädje när första snön föll men allt eftersom dagarna gick och den förbenade overallen, tjockestrumporna, fleecetröjan, fleecebyxorna, tunna vantarna, tjocka vantarna och tjocka mössan skulle av och på så fort man skulle utanför dörren började enstusiasmen avta inför utevistelserna och den lata lilla tjejen började föredra inomhusaktiviteter ;-).

Nu var det slut på årets sammanfattning! Nu hoppas vi på ett lika fantastiskt och upplevelsespäckat 2013!







 
 
 


Inga kommentarer: