onsdag 4 december 2013

Agnes 20 månader

Vårt lilla troll är nu 20 månader gammal. Och ja, jag var tvungen att räkna både en och två gånger för att känna mig säker på att det är just 20 månader. Känns som att jag sagt att hon är typ 1,5 år hur länge som helst nu... Hon växer och frodas den lilla chefen och hennes alldeles egna personlighet blir allt mer tydlig. Hon är en väldigt omtänksam liten tjej som älskar att ge riktigt hårda kramar och blöta pussar... när HON väljer det. Mycket viktigt att komma ihåg att det sker på HENNES villkor allt det här pussandet och kramandet. Men då är det ju tur att hon väljer det ofta. Agnes och Selma är ganska oskiljaktliga faktiskt. De kramas, gosar och leker mycket tillsammans. Men givetvis inte hela tiden. Titt som tätt kommer ett litet tjuvnyp och då gärna från lillasyster som är lite frustrerad över att inte kunna förmedla sig verbalt. Men det lommer mer och mer. Det är ingen idé att skriva någon lista som jag gjort vid tidigare månadsresumeer eftersom jag inte har den blekaste om hennes vikt eller längd. Dock märks det på kläderna att längden ökar. Allt blir för litet SÅÅÅ snabbt.

Agnes sover oftast inne hos oss. Hon brukar kunna somna i sin säng men efter några timmar vaknar hon och jag tror inte hon trivs jättebra i spjälsängen som är i minsta laget. Sen har hon ju alltid varit en riktig närhetsjunkie och sover bäst tätt intill någon annan i familjen, vem spelar inte så stor roll. Hon är oftast morgonpigg men kan nu sova till framåt 7.00 på morgonen, fortfarande tidigt men helt okej jämfört med 5.00.

Agnes är social och älskar att vara i centrum. När hon träffar nya männiksor kan hon till en början vara avvaktande men det brukar inte hålla i sig så länge. Hon är tuff och hänger gärna med stora barn men kommer ofta tillbaka till oss och tankar lite närhet. Hon gillar också att hjälpa till, slänga blöjor, plocka undan lego, slänga i tvätt mm mm. Troligen är detta en övergående fas... Att läsa böcker är också ett enormt intresse hos lilla fröken. I timtal kan hon hålla på och hämta nya böcker som hon tar med sig när hon slår ner sin lilla blöjbak i knäet på närmsta vuxen person. Som ni förstått ifrån tidigare inlägg gillar hon även dagis. Efter en jobbig period efter vattkopporna har det gått bra hela tiden.

Agnes gillar INTE att bli "hanterad". Borsta tänderna, smörja in torra kinder, byta blöja och tvätta händerna är bland det värsta den här lilla tjejen vet- Hon bli SÅ arg och ger sig inte i första taget. Det gäller att sätta ner foten och vara bestämd när det gäller dessa saker.

Finaste systrarna

Inga kommentarer: