onsdag 13 oktober 2010

Lägga livspussel?

Hur ska man göra när alla bitar inte får plats i ramen? För visst gör man så att man först pusslar ihop en ram och sen försöker man klämma in alla bitar på en lämplig plats. Helst ska de falla in alldeles naturligt och friktionsfritt dessutom, det är inte meningen att man ska behöva trycka så himla hårt. Men ibland känns det så, som att bitarna är för många, för stora och för olika. Karriärbiten ska passas in med familjebiten som i sin tur ska passa med både kompisbiten, hushållsbiten och motionsbiten. Hur gör man för att hinna med allt på dygnets 24 timmar? En annan ganska viktig detalj är ju även sömnbiten som iaf denna veckan inte passat in alls, den ligger kvar halvt bortglömd utanför ramen, ja kanske till och med på golvet nånstans.

Nu när även Stefan ska börja jobba gäller det att snabbt som attan skaffa bra och fungerande rutiner, annars vete sjutton hur vårt pussel kommer se ut... På listan för "projekt organisera vardagen" står först och främst att inhandla en kalender, inte lätt att hålla reda på aktiviteter och viktigheter utan kalender liksom...

2 kommentarer:

Unknown sa...

Been there, done that, and still doing the puzzle..
Kommunikation Anna... A o O. prioritering och att vara överens om hur ni skall lösa det. Tiden kommer ikapp och man kanske ser att man kan eller bör ändra det man från början kom överens om. En tid i taget... och Famljen är det absolut viktigaste som ingen karriär i livet kan byta plats med... kram står på vår väg av vårt pussel och hejjar på... :)

Kattis sa...

Familjekalender, hur har du kunnat leva utan?=)
Att göra-listor är mitt bästa tips, så glömmer man inte viktiga grejer.
Städ-torsdag, skönt att ha det rent till helgen. Så blir det lite lättare hemma iaf....