söndag 16 maj 2010

Gräsligt svårt...

Efter att vi nu flyttat in i huset och pustar ut efter helgen och festen i Ängelholm är det dags att ta tag i saker och ting igen. Baksidan består nu av härlig "fet" matjord som är jämnt och fint utlagd men något saknas... Just det, GRÄSET! Kan ju bli lite jobbigt i längden att bara ha jord på baksidan så vi tänkte falla för trycket och anlägga en frisk, frodig och totalt mossfri gräsmatta, en matta som man vattnar lagom ofta, klipper lagom ofta och som tål starkt slitage i massor av år. Lätt? Nja det verkar tyvärr inte så, utbudet av diverse gräsfröblandningar är enormt, vissa frön växer fort och är slitstarkt, detta måste man ju tyvärr klippa ca varannan timme på sommaren för att inte baksidan ska förvandlas till djungel.
Andra frön ger en tät, långsamtväxande matta som passar bra för dig som vill satsa mer på det roliga nämligen rabatter i massor, denna matta får man bara gå på 1 gång i månaden för att den inte ska slitas ut tyvärr! Så vad ska vi välja? Jag tror på nåt alldeles LAGOM mittemellangräs som tål lagom belastning och som växer sådär alldeles lagom snabbt. Vilken tur att ordet lagom finns, hur skulle vi annars kunna välja? Svärfar har tagit lite ledigt från jobbet för att hjälpa oss med detta och det är vi SÅ tacksamma för. Jag och Selma ska stå och vinka i fönstret imorgon när han ska jämna ut jorden med en vält som väger säkert 1 ton, vink vink!


Bild lånad från google

3 kommentarer:

Marie sa...

Haha, ni hittar säker något alldeles LAGOM bra! Men du, det kanske är dags att ändra lite under rubriken "huset" här till höger?

Elin - Ett hus till oss sa...

Vilken härlig text om gräs. Riktigt bra skrivet! Säg till om ni hittar lagomalternativet, så väljer vi samma ;)

Kram Elin

Bosse sa...

Villa fröjd från Granngården, mirakelblandningen som kommer att
ge en grön,skön,och tålig trädgård
i många,många år ..........;-))